El format original de la jornada, la qualitat dels ponents i la dels temes tractats, va despertar un gran interès, atès que va assistir al voltant de 230 professionals del Dret i dels ADR.
Durant tot el dia i dins l’emblemàtic pati de columnes de la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, onze destacades institucions vinculades als ADR van disposar d’un estand que els va permetre informar de les seves activitats i projectes als assistents.
Compartint aquest espai i altres sales del Col·legi, es van dur a terme fins a sis activitats formatives: dues taules rodones (una inaugural i l’altra formativa), tres píndoles formatives de 30 minuts cadascuna i una taula tècnica final en format peixera, en la que destacats ponents van analitzar els ADR més rellevants i la seva incidència actual.
Al finalitzar la segona taula, la senyora Marta Martínez Gellida i el senyor Carles García Roqueta varen presentar dos documents que han estat aprovats pel Consell de l’Advocacia Catalana: el “Decàleg de Bones Pràctiques ADR del Consell de l’Advocacia Catalana” i el “Manifest a favor de la mediació i de la resta d’ADR o MASC del Consell de l’Advocacia Catalana”.
Repartits al llarg de la jornada també es van realitzar 3 “Racons formatius” en els que diferents experts en mediació a l’àmbit empresarial, a l’àmbit contenciós administratiu i a l’àmbit universitari, van exposar els resultats obtinguts i la necessitat d’implementar aquesta matèria.
Finalment, es va dur a terme una activitat en format de “peixera” en la que van poder participar, juntament amb 11 professionals dels ADR del cercle interior, tots els assistents per tal d’expressar la seva opinió sobre com els ADR poden afectar a la tasca que duu a terme l’advocacia i aportar propostes de millora respecte a la difusió i a la implementació efectiva a la nostra societat d’aquests nous mètodes de gestió eficient i consensuada de les discrepàncies.