RESENYA BREU DEL IV CONGRÉS DE MEDIACIÓ DEL CONSELL DE L’ADVOCACIA DE CATALUNYA

Inspiration comes of working every day.

RESENYA BREU DEL IV CONGRÉS DE MEDIACIÓ DEL CONSELL DE L’ADVOCACIA DE CATALUNYA

Aquest IV Congrés de Mediació i ADR organitzat pel Consell de l’Advocacia Catalana amb el suport del Centre de Mediació del Departament de Justícia Drets i Memòria, es va poder seguir de forma presencial i també on-line i va convocar a més de 250 professionals del món de l’advocacia, de la mediació i dels ADR en general.

El Congrés  va tenir lloc  a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Manresa i va comptar amb tot el suport del Col·legi, amb el seu degà David Casellas al capdavant, del personal del Col·legi i dels Col·legiats de Manresa. Agrair l’excel·lent acollida que van brindar al Congrés, als ponents i als congressistes.

En la inauguració van participar la Consellera del Departament de Justícia, Drets i Memòria, l’alcalde de Manresa, la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i el degà del Col·legi de l’Advocacia de Manresa.

En la primera Taula tècnica una magistrada, un acadèmic de Dret processal i una lletrada de l’Administració de Justícia van debatre sobre quina seria la possible repercussió  pràctica en l’exercici de l’advocacia si s’aprova el Projecte de Llei de mesures d’eficiència processal o un altre projecte similar que contempli el requisit de procedibilitat.

En la segona taula tècnica dos advocats experts en mediació i negociació i una advocada i àrbitra internacional van aportar les seves reflexions i comentaris, tot reafirmant l’important paper que juga la persona lletrada com a professional preparat per a orientar adequada i eficaçment al seu client sobre el mètode més adient per a gestionar i resoldre cada cas.

A la tarda es van dur a terme dos tallers simultanis. En el primer l’advocada i mediadora que conduïa el taller va compartir l’interessant experiència del SOM (Servei d’Orientació Mediadora) de Lleida i el seu excel·lent funcionament en els darrers anys. 

En el segon Taller, un arquitecte i mediador i una advocada i mediadora van explicar una experiència de mediació molt innovadora d’intervenció en conflictes vinculats a la rehabilitació d’edificis d’habitatges, incloent la rehabilitació energètica.

Al finalitzar els dos Tallers es va dur a terme una sessió plenària per a compartir les conclusions i propostes dels dos tallers amb tots els congressistes.

Seguidament es va realitzar un Taller de comunicació per part d’un expert en habilitats comunicatives, advocat i actor que va posar un brillant punt final,  que va estar gaudit i aplaudit per tothom.

Finalment, Imma Barral, directora General de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació, Marta Martínez i Gellida i Carles García Roqueta van fer un resum executiu, destacant les conclusions més rellevants  i valuoses de la Jornada, a mode de clausura.