Projecte 2023

Inspiration comes of working every day.

Aquest espai s’anirà ampliant i actualitzant a mesura que el projecte avanci.

Està destinat a reproduir els resultats i les dades que s’obtinguin dels treballs de camp, els diferents webinars i altres iniciatives que es puguin dur a terme.

Webinar de clausura del programa IN-Mediació 2023

12 de desembre de 2023

El dia 12 de desembre de 2023 en horari de 16 a 18.30 hores va tenir lloc el Webinar de clausura del Programa In-Mediació 2023 sota el títol: El dret col·laboratiu: Un nou ADR útil per a l’advocacia, organitzat pel Consell de l’Advocacia Catalana, amb el suport del Departament de Justícia, Drets i Memòria, de la Generalitat.

VEURE WEBINARCONCLUSIONS

Passejades formatives especialitzades pels 14 Col·legis d’advocats de Catalunya sobre el futur impacte processal dels ADR.

Us informem que, dins del projecte InMediació 2023, iniciem 14 passejades formatives especialitzades pel territori, és a dir, formació presencial a les seus Col·legials, que acabarà amb un webinar de final de campanya al desembre del 2023. Aquestes sessions formatives estan organitzades per aquest Consell de l’Advocacia Catalana, el Departament de Justícia de la Generalitat, en concret del Centre de Mediació de Catalunya i amb la col·laboració dels Col·legis d’Advocats/Advocacia de Catalunya.

· Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Lleida.

Com afecta la introducció dels ADR a l’advocacia. 5 d’octubre, de 16 a 19 hores. Presencial a la seu de l’ICA de Lleida (Pl. Sant Joan 6-8, 1a planta, Lleida).

· Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Figueres – Alt Empordà.

Eines a l’abast de l’advocacia. 19 d’octubre, de 16,30 a 19,30 hores. Presencial a la seu de l’ICA de Figueres – Alt Empordà.

· Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Sabadell. 

El procés de mediació. Des de la visió jurídica a la psicològica. 19 d’octubre, de 16 a 19 hores. Presencial a la seu de l’ICA de Sabadell.

· Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Terrassa.

El requisit de procedibilitat i el seu futur impacte en l’advocacia. 26 d’octubre, de 15 a 18 hores. Presencial a la seu de l’ICA de Terrassa.

Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Mataró

Quins canvis processals hi haurà pels advocats si s’aprova la Llei d’Eficiència Processal. 2 de novembre, de 16 a 19 hores.  Presencial a la seu de l’ICA de Mataró.

Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Girona

L’Advocacia i els ADR. 9 de novembre e 17 a 20 hores. Presencial a la seu de l’ICA de Girona.

Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Manresa

Advocats i mediadors: professionals que col·laboren per trobar les millors respostes. 9 de novembre de 17 a 20 hores. Presencial a la seu de l’ICA de Manresa.

Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

Advocacia, mediació i habitatge. 15 de novembre e 16 a 19 hores. Presencial a la seu de l’ICA de Barcelona. 

Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tortosa 

El paper de l’advocat/ada en la sessió informativa i  procés de mediació. 16 de novembre de 16:30 a 19:30 hores. Presencial a la seu de l’ICA de Tortosa. 

Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Vic 

Com afecta la introducció dels ADR a l’advocacia. 22 de novembre, de 16 a 19 hores.  Presencial a la seu de l’ICA de Vic. 

Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Granollers

Present i futur de la mediació i dels MASC. 28 de novembre de 17 a 20 hores. Presencial a la seu de l’ICA de Granollers.

Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Reus

Com afecta la introducció dels ADR a l’advocacia. 29 de novembre de 16 a 19 hores. Presencial a la seu de l’ICA de Reus.

Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona
Requisit de procedibilitat: arriben els MASC’s. 30 de novembre de 17 a 20 hores. Presencial a la seu de l’ICA de Tarragona.

Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Sant Feliu de Llobregat 

Advocacia i mediació: de l’amor impossible a la parella estable?. 11 de desembre de 16 a 19 hores. Presencial a la seu de l’ICA de Sant Feliu de Llobregat. 

Fira dels ADR 2023

21 de setembre de 2023

El pati de columnes de la seu de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona va acollir, el passat 21 de setembre, la primera edició de la Fira dels ADR, organitzada conjuntament pel Consell de l’Advocacia Catalana (CICAC) i el Centre de Mediació de Catalunya.

La Fira va ser inaugurada per la presidenta de la comissió de Mediació del CICAC i degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa, Marta Martínez, el degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Jesús Sánchez, i la directora del Centre de Mediació de Catalunya, Elisabeth Saltor, que va refermar l’aposta del Departament de Justícia, Drets i Memòria pels ADR, que ja s’està traduint en passos concrets com ara els treballs iniciats per modificar el marc normatiu dels ADR, i al mateix temps, va fer una crida a recórrer aquest camí conjuntament amb l’advocacia.

La Fira va servir per posar a l’abast dels professionals de l’advocacia i de la gestió de conflictes els diversos serveis, organismes i entitats públiques i privades que impulsen els ADR en els seus àmbits respectius i va oferir als visitants, en paral·lel, diverses ponències i tres racons formatius: un sobre l’eficiència d’aplicar la mediació i la negociació en conflictes empresarials, a càrrec de Manel Canyameres, advocat i mediador especialitzat en l’àmbit empresarial; l’altra sobre la possibilitat i els avantatges d’aplicar la mediació en l’àmbit contenciós administratiu, a càrrec d’Ascen Capel, lletrada de l’Administració de Justícia i medalla d’honor de la Generalitat de Catalunya, pels serveis excepcionals a l’Administració de Justícia sobre la introducció del programa de mediació en l’àmbit contenciós administratiu; i un tercer racó formatiu sobre la mediació en l’àmbit de les universitats, a càrrec d’Isabel Viola, professora titular de dret civil de la UB.

Es va clausurar la Fira amb un debat interprofessional, en format  peixera, sobre els diferents MASC i l’impacte que poden tenir en la pràctica de l’advocacia, en el qual va participar la directora del Centre de Mediació de Catalunya.

CONCLUSIONS

IV Congrés de Mediació

14 de setembre de 2023

El IV Congrés de Mediació i ADR organitzat pel Consell de l’Advocacia Catalana amb el suport del Centre de Mediació del Departament de Justícia Drets i Memòria el passat 14 de setembre de 2023, es va poder seguir de forma presencial i també on-line i va convocar a més de 250 professionals del món de l’advocacia, de la mediació i dels ADR en general.
El Congrés  va tenir lloc  a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Manresa i va comptar amb tot el suport del Col·legi, amb el seu degà David Casellas al capdavant, del personal del Col·legi i dels Col·legiats de Manresa. En la inauguració van participar la Consellera del Departament de Justícia, Drets i Memòria, l’alcalde de Manresa, la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i el degà del Col·legi de l’Advocacia de Manresa.

CONCLUSIONS

Webinar inaugural del programa In-Mediació 2023: Analitzem el conflicte per a gestionar-lo millor

22 de juny

Un webinar sobre l’anàlisi i la gestió del conflicte ha servit avui per inaugurar el programa In-Mediació 2023 del Consell de l’Advocacia Catalana, que al llarg dels propers mesos desenvoluparà diverses activitats formatives per promoure la mediació en l’àmbit de l’advocacia.

Enguany el programa, que arriba a la seva quarta edició i compta amb la col·laboració del Departament de Justícia, Drets i Memòria, se centrarà en l’impacte que tindrà el futur Projecte de Llei de Mesures d’Eficiència Processal en els anomenats Mètodes Alternatius de Solució de Conflictes (MASC).

La resta d’activitats previstes en el programa In-Mediació 2023 són, entre d’altres, sessions formatives als 14 col·legis de l’advocacia catalana, la IV edició del Congrés de Mediació i ADR que es farà a Manresa el 14 de setembre, la Fira dels ADR a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona el dia 21 de setembre i el webinar de clausura, previst pel 14 de desembre. El webinar ha estat inaugurat per la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, Encarna Orduna, i la directora general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació del Departament de Justícia, Imma Barral, mentre que la clausura ha anat a càrrec de la presidenta de la comissió de Mediació i vicepresidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, Marta Martínez Gellida, del membre de la comissió de Mediació del Consell i president de la Comissió de Mediació de la Federació Europea de Col·legis d’Advocats d’Europa, Carles García Roqueta, i la directora del Centre de Mediació del Departament de Justícia, Drets i Memòria, Elisabeth Saltor.

Al llarg de la jornada també hi han intervingut l’advocat i mediador especialitzat en l’anàlisi del conflicte, Josep Redorta, l’advocada i mediadora Núria Cabanes, l’advocat expert en gestió de conflictes laborals i president d’honor de la Societat Catalana de Mediació en Salut, Francesc José M. Sánchez, la coordinadora del programa In-Mediació 2023, Anna Vall i la membre de la comissió de Formació del Consell de l’Advocacia Catalana, Maria José Jaime.

VEURE WEBINAR