Llicenciat en psicopedagogia per la Universitat Pontifícia de Salamanca i amb despatx professional de mediació privada a Valladolid.

És director del Màster de Mediació Familiar a la Universitat Europea Miguel de Cervantes de Valladolid (2012-2021); director del Centro de Formación y Resolución de Conflictos de Valladolid, SL; director acadèmic de Mediadolid, centre de formació i assessoria sobre mediació a Valladolid (Espanya), i professor del Curs de Postgrau en Mediació Familiar a la Universitat de Burgos i a la Universitat Europea Miguel de Cervantes de Valladolid (2007-2021).

Ha estat ponent en múltiples cursos, jornades, tallers, conferències, simposis a diferents entitats nacionals i internacionals.

També és director del blog Mediación: Filosofía de vida, que va arribar a les 100.000 visites el maig del 2021 i director i presentador del programa de ràdio El Balcón del mediador (que s’emet tots els dilluns de 19 a 20 h a Ràdio 4G), gràcies al qual ha rebut dos premis: premi al millor mitjà de comunicació en la difusió de la mediació d’AMECAN (Associació de Mediació de Cantàbria) i el de l’AMMI (Associació Madrilenya de Mediadors).

Així mateix, ha estat distingit amb la Medalla al Mèrit Professional el 2019 atorgat pel Diario de Mediación i va obtenir el Premi AMMI (Associació Madrilenya de Mediadors) l’any 2019 al llibre ¿Papá, por qué eres mediador?