Carlos Villagrasa

Carlos Villagrasa Alcaide (Barcelona, ​​1968), fa trenta anys que és professor de dret civil a la Universitat de Barcelona, ​​i vint-i-cinc que exerceix de magistrat suplent de l’Audiència Provincial de Barcelona.

Imparteix des de fa molts anys l’assignatura “Ciutadania, dret i treball social” i matèries de dret privat a estudiants de primer curs del Grau de Treball Social a la Universitat de Barcelona, ​​i també a la UNED amb “venia docendi” al centre de Santa Coloma de Gramenet.

​​Des de fa més de vint anys dirigeix ​​el Màster en Dret de Família i Infància de la Universitat de Barcelona, i presideix l’Associació per a la Defensa dels Drets de la Infància i l’Adolescència (ADDIA), a més del Comitè Internacional de Congressos Mundials per als Drets de la Infància i l’Adolescència. És membre de l’Observatori de la Infància de la Generalitat de Catalunya i de l’European Commission on Sexual Orientation Law (ECSOL), com a delegat d’Espanya i Andorra.

Segurament, per la seva pràctica judicial, ha apostat sempre per la mediació, dirigint l’Observatori de Mediació de la Universitat de Barcelona, ​​i diversos màsters, postgraus i cursos de mediació, a universitats públiques i col·legis professionals. És membre del Grup Europeu de Magistrats per a la Mediació (GEMME) i de la Conferència d’Universitats per a l’Estudi de la Mediació i la Conciliació (CUEMYC).

Desenvolupa també activitats en entitats no lucratives: és president de l’Associació Interuniversitària de Defensa dels Animals (AIUDA), patró de la Fundació Tallers (adreçada a la integració social i laboral de persones amb diversitat funcional i de capacitat mental) i patró de la Fundació Roca-Sastre. Forma part de la Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família i de la Secció d’Infància i Adolescència de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), on també imparteix formació.

Ha estat reconegut amb la distinció de doctor honoris causa per la Universitat Nacional d’Ucayali (Perú); membre honorari de l’Ordre del Col·legi d’Advocats de la Llibertat (Perú); doctor honoris causa per la Universitat de Ciències Jurídiques de l’Estat de Morelos (Mèxic); Medalla al Mèrit Docent per la Universitat Iberoamericana del Paraguai; doctor honoris causa per la Universitat Nacional de Cajamarca  (Perú); membre honorari de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Cajamarca (Perú); doctor honoris causa per la Universitat Nacional Toribio Rodríguez de Mendoza d’Amazones (Perú); convidat d’honor de la Facultat de Dret de la Universitat Nacional de Còrdova (Argentina), i la Medalla al Mèrit Professional en Mediació per l’Escola Espanyola de Mediació i Resolució de Conflictes.